onsdag 27. juli 2011

Kjøkkenet under oppussing!

Endelig har vi begynt å pusse opp kjøkkenet! :D :D Hurra!!!!

Vi - som betyr Rune - begynte på mandag 18.juli. 

Da så det sånn ut:


Vi andre to ble skysset opp til mamma og pappa på ferie, og der koste vi oss mens Runisen jobbet natt og dag. I fred, som det også kan kalles ;)
Litt av en jobb for en mann! <3

Etter å ha skrudd løs alt av kjøkkendeler tok han likesågodt et strøk maling i taket, skrapet vekk lim fra veggen bak vasken der glassplata var, malte denne veggen også, vasket ned de andre veggene med fettløselig såpe og strippet gulvet for pergo.

Det store høyskapet ble litt kronglete å få ut for en mann siden det er en dørkarm inn til kjøkkenet som er for lav, så det fikk bare stå i veien.Etter hvert kunne vi legge gulvet, og DET fikk han ikke gjøre alene, hihi.


Gulvet er Marmoleum Click fra Forbo flooring, i fargene barbados og raven. Det er det samme som vi hadde i gangen i den forrige leiligheten.


Etter åtte ruter husket vi plutselig litt for godt at det ikke bare var å CLICKE på plass flisene nei. Snakk om mikrokirurgi.

Det er to sider av flisene som skal klikkes på samtidig, og dette er ikke mulig å gjøre med mindre naboflisa står i samme posisjon, ca 45 grader ut fra gulvet. Dvs at man må lage ferdig en hel rekke med flis, som så skal klikkes på samtidig. Siden gulvet vårt måtte legges fra vinduet og inn, ble det veldig mange flis som måtte holdes i 45 graders vinkel samtidig. Ah, TUNGT!

Og fordi det er sjakkruter er det et pirkearbeid å få rutene til å ligge nøyaktig spiss mot spiss. "Av og til, av og til, er en milimeter nok"! Puh. " Litt til høyre, litt til venstre, nei for mye, litt mer, er det du eller jeg som skal justere" say no more. ;)


Etter at gulvet ble lagt ferdig, det tok faktisk ikke mer enn tre timer...måtte vi nesten få på plass høyskapet. Det ville ikke! Det var ikke bare å vippe det opp nei, Rune fikk teste opp til flere ganger med vekta av hele skapet i armene, mens jobben min var å passe på at beina ikke gled unna. Nei, det krasjet i taket. Mens vi prøvde å presse det opp likevel, tror du ikke ene beinet løsnet fra skapet!!!

Men Rune kan alt, han skrudde beinet på igjen på et annet feste, kom på at vi kunne skru av de to forreste beina for å få reist skapet, og så skru de på igjen når det sto på de to beina som var igjen. Og det funket som bare det <3Så var det å skru sammen kjøkkenet igjen da. Jeg trygt  plassert på Byåsen og byggmester Rune i full gang igjen.


Her ser dere stua under oppussingen. Herlig kos for Rune som hverken hadde varmt vann, stekemuligheter, TV eller internett! Hva gjør man da? Jo man jobber, og jobber, og jobber, og jobber...


Et lite glimt av kjøkkeskapfronter før og etter. De øverste er fra det gamle kjøkkenet mens de underste er det nye :) IKEA Solär heter de, og er av samme type som vi kjøpte til den gamle leiligheten.

Nå er kjøkkenet nesten ferdig, men pga at det er listing på gang i kveld blir det ingen fine bilder før senere. Stay tuned ;)


Nå skal jeg legge meg med bare tær, i motsetning til Oliver som insisterte på å ligge med en tøffel og en sokk i natt.

god natt!

1 kommentar:

  1. Herlig lesing, søs! Imponert over Rune-mannen din!
    Tordis

    SvarSlett