tirsdag 2. mars 2010

Dørstokk, dørkarmer og hylle

Nå har vi endelig fått lagt dørstokk mellom stua og gangen!
Det sto jo en dør der da vi flytta inn, og når vi fjernet den og hele rammen ble det en ganske stor glippe mellom rommene. Jeg synes det er så fint med sånne gamle, brede dørstokker i tre, som man finner i gamle bygårder. Det var noe sånn jeg ville prøve å få til her, jeg ville i hvertfall ikke bare ha en metallist for å skjule overgangen mellom gulvene. Det fikk vi vel uansett ikke brukt siden glippa er på over 10 cm... Men dørstokken burde jo ikke bli for høy heller, vi var redd for å snuble, hihihi.

Den som gjorde jobben var selvfølgelig min kjære <3
Først la han ned tre"lekter" for å komme på høyde med begge gulvene, og så smekket han rett og slett på en god treplanke som dekket både stue- og ganggulv, og skrudde i skruer.


Planen er å beise den også i samme farge som lista ved tapeten, i fargen mokka. Jeg er så fornøyd! :)

I samme slengen fikk Rune-mannen lagt på dørkarmer på innsida av dodøra. Karmen måtte jo av da Adam la flis på badet, og det ble litt prosjekt å finne lekter som passa i ettertid... Det var nesten en centimeter forskjell i dybde oppe og nede i karmen! I tillegg har døra sittet for tight oppe så vi har virkelig måttet ta i for å røske den opp, hihihi. Tror kanskje ikke de var snekkere de som bygde denne blokka?... Men Rune fikser biffen, som alltid! :D Han pussa ned døra på toppen, så nå er det smooth sailing å både lukke og åpne døra, pluss at vi har fått på karmer rundt det hele :)


I går fikk vi endelig ryddet i bodene i kjelleren. Der har det vært fullstendig kaos, selv om vi har tre boder, har det stått saker og ting i det store fellesrommet helt siden desember! Og jeg har feiret både jul, nyttår og 60-års dag i sokkelesten fordi jeg ikke har kommet bort til skoeskene innerst i boden... Og jeg som har over 100 par!! Det ble nesten litt for gæli, vettu. Men som mamma er visst det meste lov, og som mamma merka jeg det nesten ikke, heller, hihihi ;) Full fart med Oliver gjør at fasionista'n i meg har gått i dvale,) Men i går altså, fikk vi rydda, kasta og funnet igjen mye. Nå kan dere bare be meg på fest! Jeg har hvertfall sko på bena! :)

Vi bestemte oss for å ta i bruk den ene teak-bokhylla jeg har arvet fra besteforeldrene mine, som jeg har to av. Vi trenger plass til bøker, dvd'er og cd'er, men jeg har vært så skeptisk til å fylle leiligheten med for mange  og for store møbler. Jeg hadde tenkt på en vegghylle istedet, for ikke å stjeler for mye gulvplass. Men for å slippe å kjøpe enda mer så prøvde vi med den hylla vi har. Og det ble da ikke så verst? Er egentlig fornøyd jeg! :D
Vi har ikke fått fylt den ordentlig enda, men jeg syns den gjør jobben sin allerede! :)

Nå skal jeg kose meg med Oliveren min. Ha en fin kveld!

4 kommentarer:

 1. Har du seriøst to av den flotte bokhyllen? Den var rett og slett nydelig, jeg liker at møbler har sjarm og gjerne en historie ;)

  SvarSlett
 2. ja :) Jeg er så heldig! De er finest sammen, tett inntil hverandre. Jeg har hatt det i alle andre leiligheter jeg har hatt, men i denne er det finest med en. Jeg liker også veldig godt alt jeg har arvet og som har en historie. men jeg er ikke like ivrig på generelt brukte ting som jeg ikke kjenner historien til ;) Hvis jeg skal ha noe fra bruktbutikker må jeg liksom gjøre det til mitt eget, med maling å sånn :)

  SvarSlett
 3. Veldig kul bokhylle!

  SvarSlett
 4. *heia! fantastiske bokhyller - nesten litt misunnelig;) så "pimp my chair"- innlegget: herlig!! så smart å legge voksduk på det lille bordet;mullig jeg hermer etter det*fin kveld til deg*vigdis

  SvarSlett