torsdag 7. januar 2010

Tapeten på vei opp!

God morgen alle sammen!
 I går kveld startet vi å legge tapet på stua. Endelig! :D

Vi startet litt sent på kvelden, og manglet litt utstyr for jobben, derfor ble vi ikke ferdig. Vi skal bli ferdig i dag har vi tenkt. Gleder meg! :) Vi må bare skaffe riktig verktøy.

Det var ikke måte på kreativitet når det kom til å måle 90 grader, hehe. For å skjære av tapetet helt rett trengte vi nemlig noe som kunne måle 90 grader fra kanten på tapeten. Vi trengte også en lang, rett linje, f.eks en linjal, som var over tapetens lengde på 52 cm for å ha noe å skjære etter. Først brukte vi sagen som linjal. Den har 90 grader, men bare helt innerst ved skaftet, etterpå har den jo et avvik på hvertfall en cm. Det ble jo endel avskjær, kan man si. Så prøvde vi A4 ark, og vi prøvde bordkanten, vi prøvde med en list-bit og det ble jo utrolig fantasifulle 90 graders vinkler ;) Det vi endte opp med var å bruke en av skapdørene på badet! Rune-mannen hektet  like greit av den ene døra og vips, så hadde vi det vi trengte. Men det skal bli litt godt å få ordentlig utstyr på plass, likevel, hehe.

Stua før vi begynte så slik ut:Etter første lengde så den slik ut:Og så langt kom vi i går:Det erGrove Garden tapet fra Osborne & Little, og den er så fiiiiiin!

Gleder meg til å sitte å nyte den! Jeg nyter den nå også jeg, fuglene er så søte :) Men den er litt avansert å legge fordi mønsteret skal legges half drop... Hvis det sier dere noe ;) Jeg har brukt lang tid på å skjønne det, og skjønte det vel ikke skikkelig før vi var midt oppi tapetseringen. Fuglene skal ikke være på samme sted på hver lengde, så vi må dele opp tapetlengdene sånn som dette, og passe på at mønsteret passer. Det tok litt tid, for det er masse små detaljer som skal passe sammen. Men annenhver lengde kan legges fra tak til gulv, heldigvis.

Nok en kuldedag i dag, og Oliver og jeg får trille tur på kjøpesenter, hahaha ;) Han liker ikke så godt å sove inne, og ute kan han jo nesten ikke sove nå som det er så kaldt. Da er det bra vi har disse sentrene ;)

ha en god dag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar